Параграф22 Daily

§22 Новини

Задържаха рекордьор с 38 кримирегистрации след поредна кражба

На 18 май тази година е била заявена кражба на дамска раница, кожено портмоне, органайзер и документи. В жилището във Велико Търново е било проникнато през незаключена врата. В РУП в града веднага е било образувано досъдебно производство.

Установен е извършителят – мъж от бургаско село, многократно осъждан, с 48 криминалистически и съдебни регистрации за извършени криминалния престъпления. Извършителят е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл.196, ал. 1, т.1 от НК. С постановление на ВТРП е задържан за срок до 72 часа, внесено е искане за налагане на мярка за неотклонение “Задържане под стража”. Част от инкриминираните вещи са върнати на собственика.

Друг извършител на кражба остава в следствения арест във Велико Търново. На 18 май е привлечен в качеството на обвиняем за извършено посегателство. Производството е образувано за кражба през март на техника и вещи от имот в местността „Пишмана“ във Велико Търново. Част от инкриминираните вещи са установени и върнати на собственика.

На 20 май Великотърновският Районен съд наложи постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във