Параграф22 Daily

§22 Новини

Задържаха румънски гражданин от иракски произход за контрабанда на хероин за 380 520 лева

Окръжна прокуратура – Хасково привлече като обвиняем А.Д., на 61 г., румънски гражданин, за това, че на 06.11.2021 г. на ГКПП - Капитан Андреево, общ. Свиленград, обл. Хасково, без надлежно разрешително е пренесъл през границата на страната от Република Турция в Република България високорисково наркотично вещество – хероин, с общо бруто тегло 4,228 кг, на обща стойност за 380 520 лева, като предметът на контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък. Престъплението е квалифицирано по чл.242, ал.4, предл. 1, във вр. с ал.2, предл. 1 от НК.

По делото е установено, че на 6 ноември тази година, на ГКПП-Капитан Андреево, обвиняемият А.Д. пристигнал като пътник в автобус, движещ се по линията от Истанбул за Букурещ. При извършена митническа проверка е установено, че в багажа си, който представлявал два куфара с двойни горни капаци, А.Д. е пренесъл през границата на страната ни 8 броя полиетиленови пакети, съдържащи светло бежово прахообразно вещество. Тествано с полеви наркотест то е реагирало на хероин.

Образувано е досъдебно производство под ръководството на Окръжна прокуратура – Хасково. А.Д. е бил задържан от служителите на митницата за срок от 24 часа. По делото се извършват следствени действия от разследващ митнически инспектор.

Обвиняемият румънски гражданин, който е с иракски произход, е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура – Хасково да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо А.Д.

Facebook logo
Бъдете с нас и във