Параграф22 Daily

§22 Новини

Задържаха трафиканти на скиминг-устройства през „Видин – Дунав мост”

Пресечен е опит за незаконен трафик на електронни компоненти - скимиращи устройства, при съвместна операция, проведена на 10 юли 2014 г. от служители на ГД "Гранична полиция", Държавна агенция "Национална сигурност" и Митница Видин, съобщи пресцентърът на МВР. В хода на съвместните действия е претърсен нает автомобил с българска регистрация, който е спрян на трасе "изход" от България през ГКПП "Видин - Дунав мост".


В праговете под предната лява врата и предния ляв калник е открит и иззет пълен комплект за източване на банкомати - "уста" за монтиране на входа на банкомат, "четци" с USB изходи, лайсна за банкомат с монтирана на нея микровидеокамера за записване на ПИН-кодове и платка с електронни компоненти за съхранение на данни със собствено захранване чрез батерия.


В лекия автомобил са намерени и иззети 2 преносими компютъра, GPS навигация, мобилни телефони, СИМ-карти и средства за фиксиране на скиминг-устройствата към банкомати.


По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по смисъла на Наказателния кодекс. За срок от 24 часа са задържани двама криминално проявени български граждани, които вече са осъждани за същите престъпления на територията на няколко западноевропейски държави.

Facebook logo
Бъдете с нас и във