Параграф22 Daily

§22 Новини

Задържаха трима мъже за разпространение на хероин

Окръжна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняеми О.Р., на 54 г., за придобиване и държане на наркотично вещество с цел разпространение – хероин, и Е.Д., на 37 г., и И.Х., на 37 г. - за  държане с цел разпространение и за разпространение на хероин – престъпление по чл. 354а от Наказателния кодекс, като О.Р. е извършил престъплението в условията на опасен рецидив.

По делото е установено, че на 26 май 2021 г., в района на с. Поповица, област Пловдив, обвиняемите Е.Д. и И.Х. предали на обвиняемия О.Р. пакет, който съдържал общо 465 грама хероин. Към 23 часа, по главен път Е-80, край гр. Пловдив, О.Р. управлявал лек автомобил, марка БМВ. Той е бил  спрян за проверка от полицейските служители. При извършено претърсване и изземване, в условията на неотложност, в автомобила бил намерен и иззет хероинът. Последвали са процесуално–следствени действия в домовете на другите двама обвиняеми в села в Кърджалийска област, както и в лек автомобил. Там са били намерени и иззети 4 000 евро.

Тримата обвиняеми са били задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Днес, 28 май 2021 г., Окръжна прокуратура – Пловдив внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Facebook logo
Бъдете с нас и във