Параграф22 Daily

§22 Новини

Задържаха трима пияни шофьори в Пловдивско

Задържаха трима пияни шофьори в Пловдивско. 20-годишен водач от село Борец самокататрофира в петък вечерта в 23:20 часа. Момчето и спътникът му са само с охлузвания. Шофорът се е ударил в мантинелата на улица "Васил Левски". Причината за инцидента е загуба на контрол над превозното средство поради несъобразена скорост. Водачът не е употребил алкохол.

За шофиране в нетрезво състояние късно снощи и рано тази сутрин  в ареста на Трето РУ са задържани двама мъже - на 25 и 35 години. В случаите техническото средство е  отчело концентрация от 2.21 и 1.87 промила. “В късните часове на летните месеци зачестяват произшествията, предизвикани от млади водачи с липса на опит, както и от лица, които шофират след употреба на алкохол”, съобщиха от МВР-Пловдив.

26-годишен пловдивчанин пък е със счупена китка, след като самокатострофира в уличен стълб. Около 4.40 часа автопатрул на Пето районно управление подава звуков и светлинен сигнал на лек автомобил , за да спре. “Водачът се опитал да осуети полицейска проверка и увеличил скоростта”, съобщиха от полицията. След загуба на контрол върху автомобила, мъжът зад волана се ударил в паркирана кола пред блок 154 в район Тракия, продължил движението си и самокатастрофирал в метален стълб на бул. "Цар Симеон" и "Асеновградско шосе".

Полеви тест за употреба на алкохол отчел, че водачът е  управлявал с концентрация от 1.59 промила. Последвал е отказ да му бъде направен тест за употреба на наркотици. Справка в масивите на МВР показва, че водачът има 5 предишни нарушения, като две от тях са за шофиране с несъобразена скорост. 

Пловдивската полиция продължава засилените проверки на пътя и днес.

Facebook logo
Бъдете с нас и във