Параграф22 Daily

§22 Новини

Задържаха турчин за използване на фалшива белгийска шофьорска книжка

На 7 септември 2021 г., на ГКПП - Капитан Андреево, за влизане от Турция в България, пристигнал лек автомобил, марка “Мерцедес”, с германски регистрационен номер, управляван от Ю. Б., на 32 г., гражданин на Турция. При извършената проверка на документите на водача и на автомобила, дежурният граничен полицай на ГПУ-Свиленград установил, че представеното от Ю.Б. белгийско свидетелство за управляване на моторно превозно средство е неистинско.

Под надзора на Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Свиленград е образувано бързо производство. Водачът на автомобила Ю. Б. е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по Наказателния кодекс – за това, че съзнателно се ползвал от неистински официален чуждестранен документ - белгийско свидетелство за управление на МПС, като от него за самото съставяне не може да се търси наказателна отговорност.

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор от Районна прокуратура-Хасково - Териториално отделение-Свиленград.

По делото се извършват активни процесуално-следствени действия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във