Параграф22 Daily

§22 Новини

Задържаха турски гражданин за контрабанда на хероин за 983 700 лв.

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем Д. Д., на 35 г., турски гражданин, за това, че на 29 май 2021 г., на ГКПП - Капитан Андреево, общ. Свиленград, обл. Хасково, без надлежно разрешително, пренесъл през границата на страната от Република Турция в Република България, високорисково наркотично вещество – хероин, с общо бруто тегло 10.930 кг, на обща стойност 983 700 лв., като предметът на контрабандата е в особено големи  размери и случаят е особено тежък - престъпление по чл.242, ал.4, предл. 1, във вр. с ал.2, предл. 1 от Наказателния кодекс.

По делото е установено, че Д. Д., с управляваната от него товарна композиция (влекач и полуремарке), пристигнал на ГКПП – Капитан Андреево на 29.05.2021 г. Той пътувал от Турция през България за Финландия. При извършена щателна митническа проверка е установено, че Д. Д. пренасял пратка, съдържаща високорисково наркотично вещество – хероин. Наркотикът бил разпределен в 20 пакета, укрити в кабината на влекача.

На  30 май 2021 г., обвиняемият турски гражданин е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Д.Д.

Образувано е било досъдебно производство, под ръководството на Окръжна прокуратура-Хасково. Д.Д. е бил задържан от служителите на Митницата за срок от 24 часа. По делото се извършват следствени действия.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във