Параграф22 Daily

§22 Новини

Задържаха турски гражданин за контрабанда на метамфетамин за 114 000 лв.

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем Е.Т., на 55 г., турски гражданин, за това, че на 28 юни 2021 г., на ГКПП-Капитан Андреево, без надлежно разрешително, пренесъл през границата от Турция в България, високорисково наркотично вещество – метамфетамин, с общо бруто тегло 4,560 килограма и на обща стойност 114 000 лева, като предметът на контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък.

По делото е установено, че обвиняемият Е.Т. с управляваната от него товарна композиция (влекач и полуремарке) пристигнал на ГКПП-Капитан Андреево на 28 юни 2021 г. При извършена съвместна проверка от митнически служители на ГД „Митническо разузнаване и разследване“ и гранични полицаи от ГД „Гранична полиция“ било установено, че Е.Т. пренасял пратка, съдържаща високорисково наркотично вещество - метамфетамин. Наркотикът бил поставен в пет пакета, които били укрити в естествена кухина в кабината на влекача.

Образувано е досъдебно производство под ръководството на Окръжна прокуратура-Хасково. като Е.Т. е бил задържан от служителите на митницата за срок от 24 часа. По делото се извършват следствени действия от разследващ митнически инспектор.

Обвиняемият турски гражданин е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Е.Т.

Facebook logo
Бъдете с нас и във