Параграф22 Daily

§22 Новини

Задържаха за 48 часа обвиняема за присвояване и документно престъпление

С постановление на прокурор при Софийска районна прокуратура обвиняемата Румяна А. е задържана за срок до 72 часа за престъпление чл. 206, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК и за престъпление по чл. 313, ал.3, вр. ал.1 от НК.

  На обвиняемата Румяна А. е повдигнато обвинение за това, че на 16.05.2016г. в гр. София, бул. Витоша, в заложна къща „Л.ТМ“ ЕООД противозаконно присвоила, като оставила в залог срещу парична сума, чужда движима вещ - един брой картина, собственост на С.К., която владеела /била ѝ предоставена от С.К. с цел продажба/, на стойност 400 лв. На 03.07.2016г. в гр. София, бул. Христо Ботев, в заложна къща „Д.“ЕООД противозаконно присвоила, като оставила в залог срещу парична сума, чужди движими вещи - седем броя картини, собственост на  Д.А., които владеела /били ѝ предоставени от Д.А. с цел продажба/, на обща стойност 1400 лв. - престъпление по чл. 206, ал. 1 , вр. чл. 26, ал. 1 от НК. Румяна А. е привлечена към наказателна отговорност и за това, че на 16.05.2016г. в гр. София, бул. Витоша, в заложна къща „Л.ТМ“ ЕООД, потвърдила неистина в частен документ и употребила този документ, като го представила пред служител на заложната къща – И.С., като доказателство за невярно удостоверените в него обстоятелство, че  е собственик на заложената вещ /един брой картина на С.К./ и че я е придобила чрез дарение – престъпление по чл. 313, ал.3, вр. ал.1 от НК. За извършените от обвиняемата престъпления се предвижда наказание „лишаване от свобода“.

Предвид високата обществена опасност на деянието, на 28.05.2020 г. прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на Румяна А. за срок до 72 часа, след изтичането на които ще бъде изготвено и внесено искане до СРС за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във