Параграф22 Daily

§22 Новини

Задържаха за 72 часа Кирил Рашков за контрабанда на живак

Към днешна дата спрямо Кирил Рашков е повдигнато обвинение за квалифицирана контрабанда за това, че на 10 юли 2014 г., без знанието и разрешението на митниците, е пренесъл през границата на страната - ГКПП "Капитан Андреево" силно действащо отровно вещество - 501,5 грама живак, поставено под разрешителен режим и забранено за износ, съгласно Закона за защита от вредното въздействие на химичните вещества и смеси, Закона за опазване на околната среда и Регламент (ЕО) № 1122/2008г. на Европейския парламент и на Съвета от 22 октомври 2008 г., съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.


Установено е, че силно действащото отровно вещество е било държано и транспортирано от Рашков с цел търговия. Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, в рамките на който срок предстои да бъде внесено искане до Окръжен съд-Пловдив за вземане спрямо него на мярка за неотклонение "Задържане под стража".


Предвиденото от закона наказание за описаното престъпление е лишаване от свобода от три до десет години и глоба от двадесет хиляди лева до сто хиляди лева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във