Параграф22 Daily

§22 Новини

Задържаха заподозрени за нападението над Слави Ангелов

Престъпна група, която се занимава със силови действия и побои, беше задържана при операция на МВР и прокуратурата. Част от арестуваните са заподозрени за нападението над журналиста Слави Ангелов миналия месец.

Акцията започна днес преди обед в къща, намираща се на столичната улица „Черковна“. Екипи на СДВР и прокуратурата са задържали няколко души. Те са част от престъпна група, която се занимава със силови действия и побои.

Смята се, че част от арестуваните имат участие и в нападението срещу журналиста Слави Ангелов. Главният прокурор Иван Гешев обясни: „Група, занимаваща се – така да го кажем, се със силови действия, включително и с нанасяне на телесни повреди. Това, което мога да потвърдя, е, че един от случаите, който се разследва, касае вашия колега журналист Слави Ангелов. Единственото, което можем да кажем към момента още е, че се извършват активни действия по разследването  - претърсване на леки автомобили, на множество адреси.

Не мога да потвърдя към момента дали и колко лица са задържани по закона за Министерството вътрешните работи за 24 часа. В рамките на утрешния ден, след обобщаване на събраните днес доказателства наблюдаващите прокурори ще преценят кои, колко и за какви престъпление ще бъдат привлечени в качеството на обвиняеми“.

По информация на „Хоризонт“ двама от задържаните са съпричастни към нападението над журналиста. Смята се, че те са привърженици на един от столичните футболни клубове.

Претърсванията и разпитите ще продължат през целия ден.

Facebook logo
Бъдете с нас и във