Параграф22 Weekly

§22 Новини

Задържаха заподозрян за обира на ПИБ

Валентин Кирилов - Пуйката, един от най-известните обирджии у нас, е арестуван на път за Гърция

35-годишният перничанин Валентин Кирилов - Пуйката, заподозрян за обира на ПИБ в София от 19 февруари, е задържан снощи на главния път Е-79 край Сандански, предаде БГНЕС. Задържането на Кирилов е станало след като шофираният от него автомобил е бил спрян от патрул на КАТ-Сандански. Той не е направил опит да избяга, не е оказал и съпротива, но е обяснил на полицаите, че пътува за Гърция на гости на негов приятел.


Задържан е в ареста на РУП-Сандански, а управляваният от него автомобил се е движел в посока ГКПП "Кулата-Промахон". Вероятно по-късно днес Кирилов и двамата му спътници ще бъдат конвоирани за столицата.


Акцията е по сигнал на ГДБОП. Кирилов е заподозрян за няколко обира на територията на Перник и София през последните две години. Той е арестуван неведнъж през последните години.


Пуйката е сред най-известните касоразбивачи в страната. Първите му криминални регистрации са от 1992 г. като непълнолетен, когато е извършил кражби от лавки и магазини. След това е довеждан многократно в поделенията на МВР за различни престъпления.


В периода 2001 г. - 2004 г. срещу него са водени разследвания за кражби на автомобили. Осъждан е за кражба и за противозаконно отнемане на моторни превозни средства.

Facebook logo
Бъдете с нас и във