Параграф22 Daily

§22 Новини

Задържан е нападателят, който уби трима при стрелба в училище в САЩ

Трима ученици са убити при стрелба в гимназия в американския щат Мичиган. Има 8 ранени, като единият от тях е учител. Жертвите са момче на 16 и момичета на 14 и 17 години. Стрелецът - 15-годишен ученик от гимназията в Оксфорд - градче на около 65 км от Детройт, е задържан. Мотивите му се изясняват. Използвал е полуавтоматичен пистолет и е произвел между 15 и 20 изстрела.

Според информацията стрелбата е станала късно следобед в училищен коридор. Полицай, част от охраната на учебното заведение, е помогнал за залавянето на тийнейджъра. Според местни медии сред учениците е имало слухове, че се готви подобна атака и част от тях са решили да пропуснат занятия вчера.

До края на седмицата гимназията ще остане затворена, с ученици и родители ще работят психолози. Заподозреният е непълнолетен, но може да бъде съден като възрастен, ако прокурорът вземе такова решение.

"Около 12.51 ч. на телефон 911 бяха получени над 100 сигнала за стрелба в гимназията Оксфорд. Последва бърза реакция на служителите на реда и за около 5 минути заподозреният беше задържан. Не е създавал никакви проблеми. Предал е оръжието - става дума за полуавтоматичен пистолет. С него е стреляно няколко пъти", заяви Майкъл Маккейб, заместник-шериф на окръг Оукланд.

Facebook logo
Бъдете с нас и във