Параграф22 Daily

§22 Новини

Задържана е ОПГ за трафик на наркотици

Задържана е организирана престъпна група за трафик на наркотични вещества. Това каза Борислав Сарафов, зам.-главен прокурор, по време на брифинг, на който бяха оповестени резултати от мащабни успешни реализации.

"Нашите общи усилия доведоха до сериозен успех и разкриване на един двоен канал за трафик на наркотични вещества", заяви Сарафов. "На 18 март като обвиняеми Пламен Йорданов Попчев, Васил Цветолюбов Цветков, Димитър Юлев и Аня Маринова. Те са обвинени, че от септември 2015 г. до 18 март тази година са участвали в организирана престъпна група, ръководена от Пламен Попчев, която е създадена за трафик на наркотици и разпространението им на територията на страната ни", посочи той.

По думите му, групата е въоръжена, като в дома на ръководителя е открит и иззет автоматичен пистолет "Узи" със заглушител и 140 патрона към него. "Обвинение е повдигнато на лицата и затова, че на 18 март тази година в град Етрополе, в специално изработен тайник на ТИР "ДАФ" са държали високо рисково наркотично вещество 25 пакета с общо тегло 27.8 кг. Част от групата е задържана по подаден от нас сигнал до колегите Германия", поясни той.

"Групата там е задържана, превозвайки 16 кг хероин от един германски град към Холандия. Характерното за групата е, че пренася хероин през България, вкарвайки го от Турция към Холандия и страните от Западна Европа и по обратния маршрут връща кокаин и амфетамин. Тоест печалбата на групата е двойна", уточни Сарафов.

По думите му, тайникът е уникален до настоящия момент и е със заключващ електронен механизъм, който е разпределен на сектори и само с дистанционно управление може да бъде отворен.

Facebook logo
Бъдете с нас и във