Параграф22 Daily

§22 Новини

Задържане под стража за двамината, арестувани с фалшиви евро

Варненският окръжен съд определи "задържане по стража" за двамата мъже, задържани във Варна с фалшиви банкноти евро, съобщиха от пресцентъра на регионалната магистратура.


Георги Ац. и Димитър Сим., задържани във Варна при специализирана полицейска акция в понеделник с повече от 50 фалшиви банкноти с номинал по 100 евро, са с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража", наложена им  от Варненския окръжен съд.


31-годишният Георги и 41-годишният Димитър са привлечени като обвиняеми по досъдебно производство на ОД- МВР - Варна за притежание на подправени парични знаци - престъпление, което е тежко по смисъла на закона.


ВОС се съобрази със събраните през първите три дни гласни свидетелства, материали и експертни справки, които обосновават предположението, че всеки един от тях е съпричастен към престъплението, за което са привлечени като обвиняеми. За притежанието на фалшиви пари законът предвижда наказание от 2 до 8 години "лишаване от свобода".


Първата съдебна инстанция намира, че ако са с по-леки мерки за неотклонение както Георги, така и Димитър има опасност да се укрият или да извършат друго престъпление. Георги е в изпитателния срок на условна присъда за два грабежа, а Димитър има 6 изтърпени наказания за различни престъпни деяния. Той е излязъл от затвора през април 2012 г. след изтърпяна 8 годишна присъда.


Определенията на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Варна на 1 юли 2014 г.

Facebook logo
Бъдете с нас и във