Параграф22 Daily

§22 Новини

Задържани са телефонни измамници, поискали 36 000 лева за "разваляне на магия"

В Пазарджик полицията е задържала мъж и жена, поискали по телефона 36 000 лв. за "разваляне на черна магия", съобщават от пресцентъра на ОД на МВР. Оттам посочват, че преди два дни двамата се опитали да измамят 56-годишна жителка на септемврийското село Виноградец. Тя подала сигнал в полицията, като съобщила, че непозната жена позвънила на мобилния й телефон, твърдейки, че на сина й е направена "черна магия". Непознатата заявила, че може да я развали срещу 36 000 лв., и заплашила, че ако парите не бъдат дадени, щяло "да се случи нещо много лошо". Потърпевшата не разполагала с толкова пари и превела първоначално 250 лева. След това подала сигнал и в полицейското управление в Септември.

След предприетите действия за установяване на самоличността на измамницата, в близост до автогарата в Пазарджик са задържани криминалнопроявената Й.Р. /31 г./ от гр. Камено и съучастникът й П.П. - 31 г., от гр. Златица. Двамата имали уговорка с жертвата да предаде друга част от исканата сума за разваляне на магията.

Измамниците са задържани за 24 часа. При процесуалните действия са иззети и веществени доказателства, имащи отношение към разследването. Изясняват се евентуални други случаи на подобни измами в региона.

Facebook logo
Бъдете с нас и във