Параграф22 Daily

§22 Новини

Задържани са трима мъже, заподозрени за каналджийство, пострадал е граничен полицай

Към 7 часа вчера, при обход на района граничен полицейски автопатрул от РДГП – Елхово забелязал край село Сладун два автомобила, в които се качват нелегални мигранти. Автопатрулът подминал двата автомобила с включени светлинни и звукови сигнали и блокирал третокласния път със служебния автомобил «Ланд Ровър». Служителите се отправили към спрелите автомобили, но в същия момент те потеглили. Едната от колите ударила старши полицай Александър Райков, след което автомобилите се отдалечили в посока към с. Сладун.

Веднага е подаден сигнал на тел. 112 за пострадал служител и е изпратена линейка от Спешна помощ – Свиленград. Служителят е прегледан и транспортиран за по-нататъшно лечение в Пловдив. Оперирана е дясната му ръка, няма опасност за живота му.

Установени са и двата автомобила, изоставени в близост до инцидента. В хода на предприетите  оперативно-издирвателни действия са задържани трима български граждани, за които има данни, че са съпричастни към нелегалното превеждане на група нелегални имигранти през държавната граница и транспортирането им във вътрешността на страната.

Задържани са и 7 незаконни имигранти. Образувано е досъдебно производство. Процесуално-следствените действия продължават.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във