Параграф22 Daily

§22 Новини

Задържиха четирима, точещи US банкови карти

Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията срещу паричната и кредитната система е проведена от служители на ГДНП - Отдел Икономическа полиция , секторите Противодействие на икономическата престъпност и Специализирани полицейски сили при ОДМВР-Пловдив и РУП-Карлово под ръководството на Окръжна прокуратура - Пловдив . В хода й са задържани: В.К. / 43 г./ от София, А.Л./ 40 г./ от Сопот, К.Т. /39 г./ от София и С.С./ 40 г./ от Карлово. На четиримата са повдигнати обвинения за това, че в периода от лятото на 2012 г. до 20 август тази година, в Пловдив, Сопот, Карлово, София и други населени места на територията на страната, в съучастие помежду си, са изготвяли скимиращи устройства, с които придобали информация за съдържанието на банкови карти, като са съхранявали или предоставяли на други хора.


При извършените претърсвания и изземвания в жилища и автомобили са намерени и иззети множество скимиращи устройства, детайли от такива устройства, флаш памети, магнитни карти, компютърни конфигурации, четци за карти, магнитни глави, листове с пароли, мобилни телефони, СИМ-карти и банкноти с номинал в чужди валути /американски и канадски долари, британски паунди, евро/.


Установено е, че дейността на обвиняемите е била насочена преимуществено към източване на банкови сметки в САЩ, Канада и Коста Рика.Четиримата са задържани с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа.


Предвиденото от закона наказание за престъплението, вменено във вина на всеки от тях, е затвор от една до осем години и глоба до двойния размер на получената сума.

Facebook logo
Бъдете с нас и във