Параграф22 Daily

§22 Новини

Захариева иска да се изясни произходът на парите на магистратите с влогове в КТБ

Да се изясни произходът на средствата на магистратите с влогове в Корпоративна търговска банка (КТБ). За това настоя правосъдният министър Екатерина Захариева. Не зная откъде имат тези пари, коментира тя в кулоарите на Народното събрание след парламентарния контрол. Нека всеки да изясни произхода на средствата си, настоя Захариева.

По думите на министъра трябва да се самосезират всички държавни органи, които могат да проверяват произход на средства. Нека да видим резултатите от това, настоя още Екатерина Захариева. Припомняме, че вчера стана ясно, че Етичната комисия на Висшия съдебен съвет (ВСС) започва проверка на магистратите с депозити в Корпоративна търговска банка. Проверката ще е само за тези, които все още са действащи магистрати.

По време на парламентарния контрол министър Захариева обясни, че тази година е ключова за съдебната реформа. Разделянето на ВСС е топ приоритет. По думите й съдебната реформа е едно от очакваните неща от гражданите. Захариева отново припомни приетите до момента промени в Основния закон, като по думите й трябва да се намали административната тежест в съдебната система.

Време е за реални постижения, категорична бе министър Захариева. Тя отново подчерта проблемите с натовареността на съдилищата. Правосъдният министър настоя да се направи анализ на работата на спецсъда и спецпрокуратурата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във