Параграф22 Weekly

§22 Новини

Законът спасява „Сините камъни” край Сливен

Природозащитен туристически център на територията на Дирекцията на Природен парк "Сините камъни" бе открит днес в Сливен. Новата сграда бе осветена от Сливенския митрополит Йоаникий.


"Центърът е придобивка не само за администрацията на парка, но и за всички радетели и любители на българската природа" - заяви изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по горите, инж. Григор Гогов в приветственото си слово.


В сградата ще се помещава администрацията на Природния парк и ще бъдат посрещани туристи, които ще получават информация за забележителностите в парка.


Изграждането му е част от проекта "Устойчиво управление и устройство на Природния парк "Сините камъни". Проектът е на стойност над 3 680 000 лв., финансиран е по ОП "Околна среда" и трябва да бъде приключен до края на март 2015 година.


Дейностите в него включват опазване, поддържане и възстановяване на природни местообитания на растения и животни; проучвания върху прилепите, бозайниците, птиците; изграждане на туристическа инфраструктура - кътове за отдих, маршрути, табели и други.

Facebook logo
Бъдете с нас и във