Параграф22 Daily

§22 Новини

Законът за НСО ще узакони нередностите, вършени досега

Досега Националната служба за охрана е работила в условията на правен вакуум. Новият Закон за НСО би трябвало да запълни тази празнина, но действително той ще узакони нередностите, вършени досега. Това каза в"Неделя 150“ Николай Марков, бивш офицер от Националната служба за охрана.

Според него, когато има вакуум на законодателство, регламентиращо дейността на НСО, се дава възможност на хора, които имат повече власт от други да своеволничат.

"Честа беше практиката хора, употребили алкохол, да карат, защото автомобилите на НСО не се спират за проверка.

Законът за движение по пътищата изключва ли автомобилите на НСО или които и да е автомобили в държавата от спазването на Закона за движени по пътищата? Новият Закон за НСО узаконява всичко, което се е вършило досега.

Всички нередности, които са вършени, са вписани в правен вид, така че те вече имат право на това.

Вменени са военни и полицейски правомощия на всеки служител по силата на този закон. Даването с лопати на правомощия на когото и да е в държавата невинаги води до добър резултат. Същото е по отношение на широката преценка на служителите да имат законово основание да преценяват виновност на пътното платно. Това е абсурдно, защото нито един служител няма такава квалификация".

Facebook logo
Бъдете с нас и във