Параграф22 Daily

§22 Новини

Закопчаха граничен полицай, вкарвал с колата си нелегални емигранти у нас

Канал за незаконно превеждане на чужденци през границата на страната с Турция е разкрит в хода на съвместни действия на МВР, прокуратурата и ДАНС. Разследването е проведено под ръководството на Районна прокуратура - гр. Елхово. Разкрит и задържан е извършителят – Г.И.,  граничен полицай в ГПУ- Елхово, с месторабота ГКПП-Лесово.

По първоначални данни, на 23 май 2015 г., около 18 часа, през ГКПП- Лесово той е превел нелегално през границата ни с Турция двама иракски граждани. За целта е използвал собствения си автомобил,  укрил двамата чужденци в задната част на колата си, под плоскости за изолация.

Г.И. и превежданите чужденци са задържани. Извършен е оглед на местопроизшествието. С иракските граждани са проведени  разпити пред съдия с посредничеството на преводач.
С постановление на Районна прокуратура -  Елхово от 24 май 2015г. Г.И. е привлечен като обвиняем и задържан до 72 часа. Предстои днес Районният съд в Елхово да разгледа искането на прокуратурата за вземане на най- тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо граничния полицай.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във