Параграф22 Daily

§22 Новини

Заловиха 80 лица, преминали нелегално турско-българската граница

За последното денонощие - от 06.00 часа на 23 септември до 06.00 часа на 24 септември, служители на Главна дирекция Гранична полиция са установили 80 лица, преминали нелегално турско-българската граница, от които 53 са граждани на Сирия, съобщиха от пресцентъра на МВР. Общо капацитетът за настаняване в териториалните поделения на Държавната агенция по бежанците (ДАБ) и в специализираните домове на МВР, който е 2350 лица, е надхвърлен вече със 430 места.


Основен проблем в работата РДГП - Елхово е невъзможността за своевременно настаняване на лица с изтекли заповеди за задържане в транзитните центрове на Държавна агенция по бежанците и специализираните домове на Дирекция Миграция - МВР.


Командировани са служители за усилване охраната на държавната граница, за охраната и съпровождането на задържаните лица, за обработка на документите и полицейска регистрация. Продължава и оглеждането и търсенето на подходящ сграден фонд за първоначално приемане и настаняване на нови вълни бежанци.


Актуализиран е съставът на екипите от медицински специалисти, които ще извършват медицинското обслужване в пунктовете за първичен прием на бежанци. Към момента няма риск от усложняване на епидемиологичната обстановка.

Facebook logo
Бъдете с нас и във