Параграф22 Daily

§22 Новини

Заловиха хероин за 3,6 млн. лева на "Дунав мост"

Общо 93,6 кг хероин за повече от 3,6 млн. лева, по цени на съдебната система, е открит в малък камион на ГКПП "Дунав мост". Това съобщи на брифинг наблюдаващият прокурор по случая Андрей Ангелов от Окръжната прокуратура в Русе, с участието на заместник-главния прокурор Иван Гешев, директорът на агенция "Митници"  Георги Костов и главния секретар на МВР Ивайло Иванов.

Наркотикът е бил задържан около 9,20 часа вчера. 56-годишният шофьор на товарния автомобил "Мерцедес" пътувал от Южна България за Западна Европа. В малкия камион нямало товар. Той бил селектиран за проверка на граничния пункт. При огледа митничар се усъмнил, тъй като подът на товарното помещение бил видимо преработен. При допълнителната проверка се установило, че в тайници са укрити 184 пакета с наркотика.

"Говорим за много чист наркотик", обясни шефът на митниците. Микробусът е с българска регистрация, а по неофициална информация шофьорът е от Хасково.

Прокурор Ангелов обясни, че 56-годишният мъж е задържан за 72 часа. Предстои да бъде внесено искане в съда той да бъде арестуван за постоянно. Мъжът е обвинен за контрабанда на високорисково наркотично вещество в особено големи размери.

Предвиденото наказание за това тежко престъпление е от 15 до 20 години затвор и глоба от 100 000 до 300 000 лева. По думите на Ангелов разследването е в самото начало. Към момента няма други арестувани по случая.

Главсекът на МВР Ивайло Иванов обясни, че най-вероятно става дума за международен трафик. "Провеждат се много оперативни мероприятия и в момента. Работим с партньорските служби и в скоро време очакваме резултати", каза Иванов.

Зам. главният прокурор Гешев благодари на служителите от агенция "Митници" за добрата работа. По думите му това е поредната огромна пратка с наркотични вещества, която е задържана у нас.

Facebook logo
Бъдете с нас и във