Параграф22 Daily

§22 Новини

Заловиха известен автокрадец на луксозни коли

44-годишният помориец Валентин С., известен с прякора Пахама, и негов приятел са задържани в момент на кражба на джип „Ауди Q 7" с полска регистрация в Слънчев бряг. Автомобилът бил паркиран в непосредствена близост до полицейското управление в Слънчев бряг. Пахама бил в купето на автомобила, а партньорът му, несебърлията Божидар В., се намирал в близост до колата, когато полицаите ги атакували.

Двамата оказали съпротива на полицейските служители, което наложило използването на физическа сила и помощни средства, уточняват от ОДМВР-Бургас. При акцията е намерена специализирана техника за стартиране и привеждане в движение на крадените автомобили, както и пригоден ключ с чип за активиране на двигателя на луксозния джип.

"В.С. и Б.В. са известени в криминалните среди, като едни от най-дръзките и неуловими извършители на кражби на луксозни автомобили, собственост на чужди граждани, летуващи по Южното Черноморие. Периметърът им на действия обхваща освен курортен комплекс "Слънчев бряг" и по-малките населени места - Поморие, Равда и Свети влас", заяви говорителят на полицията в Бургас Цветелина Рандева, цитирана от БТА.

Двамата са задържани за срок от 24 часа, като се очаква да им бъде повдигнато обвинение и Районна прокуратура - Несебър да удължи срока им на задържане до 72 часа.

Това е вторият удар срещу автоджамбазите през последните няколко дни. Рандева съобщи, че е задържан и друг известен автокрадец - 34 годишния Д.Л. от Каблешково, обявен за издирване след кражба на лек автомобил "Мерцедес Е 250", със софийска регистрация.

Съучастникът му - 39 годишния Венелин Савов от Бургас, вече е с наложена мярка за неотклонение "задържане под стража".

Facebook logo
Бъдете с нас и във