Параграф22 Daily

§22 Новини

Заловиха копач на криптовалута в Триводици

Криминално проявен пловдивчанин е арестуван за кражба на ток за добив на криптовалута в село Триводици, община Стамболийски. Директорът на пловдивската полиция старши комисар Йордан Рогачев уточни пред Радио Пловдив, че Павлин Лазаров е известен на полицията заради използване на фалшиви пари и е бил задържан за това в София и Смолян.

Пловдивчанинът е арестуван в сграда близо до трафопост в селото и е задържан за 24 часа. Иззети са около 200 компютърни конфигурации за добив на криптовалути. Полицията е действала по сигнал, допълни старши комисар Рогачев, но отказа повече подробности.

В момента тече втори оглед на обекта от вещи лица. Образувано е досъдебно производство, първоначално за кражбата на ток, под наблюдението на Окръжна прокуратура – Пловдив. На по-късен етап обвинението ще бъде прецизирано и ще стане ясна санкцията за арестувания, посочи още директорът на полицията.

Това е поредният случай на кражба на криптовалути в Пловдивско за тази година. През юли полицията разби „ферма“ за криптовалута във Върховръх, а от ЕВН съобщиха за други 3 „работилници“ край Марково, Скобелево и Йоаким Груево.

Facebook logo
Бъдете с нас и във