Параграф22 Daily

§22 Новини

Заловиха още един от издирваните за инцидента в Бургас

Задържаха сирийският гражданин, издирван за катастрофата в Бургас. Той е със статут на хуманитарен бежанец. Бил заловен в Първомай.

Tой и сънародникът му, задържан по-рано днес, са от бежански център в Харманли и са със статут на хуманитарни бежанци, разкри министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев. 

"Тези лица или ще бъдат изправени пред закона, или ще бъдат върнати в родните им места, защото се оказа, че в голямата си част т.нар. каналджии са чужди граждани, които пребивават в България. Ние няма да позволим да пребивават в страната ни, извършвайки такава дейност. Амбицирани сме в рамките на следващата седмица да приключим въпросите с тях и съответно да приключим и дейността им", категоричен беше силовият министър.

Както е известно, днес призори при гонка, автобус с мигранти помете патрулка, спирка на градския транспорт и павилиони в Бургас. Двама полицаи загинаха на място.

Във връзка с катастрофата по-рано бяха задържани други двама души. Единият е собственикът на фирмата, продала преди дни автобуса. Вторият има отношение към превозването на мигрантите, съобщиха от полицията в града. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във