Параграф22 Weekly

§22 Новини

Заловиха престъпна група, извършила убийство и грабежи

Заловиха престъпна група, извършила изключително тежко убийство при грабеж. Това съобщи наблюдаващият прокурор Николай Пачевски на среща с журналисти в сградата на ОД на МВР-Плевен.


Първоначално делото за убийството, извършено на 18 февруари 2011 г. в местността "Нежовец" край Плевен, се е водело срещу неизвестен извършител поради липса на достатъчно доказателства, посочи наблюдаващият прокурор Николай Пачевски. Той уточни, че след активна съвместна работа на оперативните групи и разследващите полицаи, заедно с прокуратурата са е стигнало до разкриване на извършителите на престъплението.


Събрани са доказателства за искане от съда на най-тежките мерки за неотклонение за четирима от извършителите и то е било уважено от всички инстанции на съда. В момента продължава документирането на случая и след няколко експертизи ще бъде внесен в съда, обясни прокурорът.


"Това са хора без нито един ден трудов стаж, нямат никакви доходи и се занимават с извършването на тежки престъпления против собствеността и личността", каза Пачевски.


Наблюдаващият прокурор обясни, че смъртта е настъпила при травматичен шок, вследствие на нанесен жесток бой за отнемане на вещи на жертвата. 63-годишният мъж е бил сам в къщата си в местността "Нежовец", когато петима мъже, на възраст между 30 и 45 години са го нападнали с дървени предмети и побоят е продължил най-малко три часа. От жертвата са отнети дебитни карти и мобилен телефон, като нападателите са настоявали да им каже къде има пари, но до там не се е стигнало.


От полицията поясниха, че групата е знакова за плевенския регион и е известна с извършването на поредица от брутални грабежи. Нападателите са петима, но единият излежава присъда по друго дело в момента.


Четиримата задържани са минали детектор на лъжата, без да дадат самопризнания. Всичките са лежали в затвора.

Facebook logo
Бъдете с нас и във