Параграф22 Daily

§22 Новини

Заловиха рецидивист с устройства за манипулиране на банкомати

Заловиха рецидивист с устройства за манипулиране на банкомати. До разкритията се стигнало при рутинна проверка на полицаи от група „Охрана на обществения ред” при РУ-Силистра. На 13 март около 0.50 часа, по една от централните улици в областния град, бил засечен водач на МПС  със съмнително поведение. Спрели го за проверка и установили, че това е 27-годишният Х.Д., известен на органите на реда. Последвал личен обиск, при който у него са намерени устройства за манипулиране на банкомати – две пластмасови отливки, наподобяващи оригинални части на АТМ устройства, кабели и друга електроника.

Случаят е поет от дежурна оперативна група и полицаи от сектор „Противодействие на икономическата престъпност”. Разследването по случая се провежда в рамките на образуваното досъдебно производство по чл. 246, ал.3 от Наказателния кодекс.

Х.Д. е известен с подобни прояви и в миналото. Той е осъждан многократно за аналогична дейност както в България, така и в чужбина, а към момента се намира в срока на изтърпяване на условна присъда за друго престъпление.

Facebook logo
Бъдете с нас и във