Параграф22 Daily

§22 Новини

Зам.-апелативeн прокурор Галя Маринова посети Видин заради разследване на побой над млад мъж

Заместник-административният ръководител на Апелативна прокуратура - София Галя Маринова и Петър Коцин - директор на ОД на МВР, гр. Видин, представиха информация за предприетите действия по разследване на побой на млад мъж, извършен в областния град. В брифинга участваха и Ваня Ненкова - окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – Видин и районният прокурор на града Илияна Целова, под чието ръководство се води образуваното досъдебно производство за нанесения побой.

На 16 май 2020 г., около 11:20 ч., в центъра на гр. Видин, мъжът, който излизал от дома си заедно със съпругата и двете си деца, бил нападнат от четири души, нанесени са му били удари с бухалки и боксове. След подаден сигнал до органите на реда, незабавно са започнали действия по установяване на извършителите на нападението, претърсване и изземване в имот в града и леки автомобили. С постановление на прокурор в Районна прокуратура - Видин за срок до 72 часа са задържани четири лица - А.С. (на 36 години), В.С. (на 40 години), В.В.( на 23 години), К.К. (на 19 години). Същите са били привлечени в качеството на обвиняеми за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди.

По искане на прокуратурата на трима от обвиняемите е наложена мярка “задържане под стража”, а на В.С е наложена мярка “подписка”, която ще бъде протестирана от РП-Видин.

На брифинга във Видин днес зам.-апелативният прокурор Галя Маринова заяви, че “нито един случай на побой или на хулигански прояви няма да бъде неглижиран и това трябва да е ясно“, а противодействието на битовата престъпност продължава да бъде сред приоритетите на прокуратурата. „С оглед на сложната епидемиологична обстановка в страната и завръщането на много хора от чужбина, вкл. криминално проявени, прокуратурата, разследващите и правоохранителните органи полагат максимални усилия за недопускане на ескалация на битовите престъпления и за тяхната превенция“, увери прокурор Маринова.

Съвместните акции на прокуратурата и МВР, насочени към намаляване на битовата престъпност, продължават на територията на цялата страна.

Facebook logo
Бъдете с нас и във