Параграф22 Weekly

§22 Новини

Зам.-кмет на Плевен задържан при акция на ДАНС

Заместник-кметът на Плевен Алексей Зелов е задържан с подкуп от 4 хил. лв. при акция на ДАНС, проведена във вторник в сградата на плевенската община, съобщиха неофициално медии. Зелов е арестуван за 24 часа, а парите, с които е хванат, били от изнудване местни бизнесмени.


От Община Плевен бе потвърдено, че се провежда специализирана операция, но бе отречено, че е задържан зам.-кметът по финансите Алексей Зелов.


"Кметът на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков и зам.-кметът Алексей Зелов НЕ СА задържани, а оказват пълно съдействие в разследването", гласи съобщението на общината.


Официална информация от разследващите няма. Неофициалните информации са, че става дума за подкуп, свързан с евентуално спечелване на обществена поръчка или отдаване на наем на общински имот.


В сградата бяха допускани единствено общински съветници, които имаха насрочени заседания на постоянни комисии. На излизане те твърдяха, че по етажите няма нищо необичайно и нямат информация за проверка.


Алексей Зелов е в екипа на кмета на Плевен проф. Димитър Стойков (ГЕРБ) още от времето, когато последният оглавяваше университетската болница преди местните избори през 2011 г.

Facebook logo
Бъдете с нас и във