Параграф22 Weekly

§22 Новини

Зам.-кметицата на Монтана се самоуби на частно стрелбище

Заместник-кметът на Монтана Весела Коларска се е самоубила тази сутрин. Трагедията се разиграла в частно тренировъчно стрелбище около 10,30 часа. От МВР потвърдиха за случилото се. Жената се е простреляла с пистолет в главата, предаде БНР.


Кметът на Монтана Златко Живков каза, че заместничката му често е посещавала частното стрелбище, което се намира в центъра на града. Тази сутрин Коларска отново отишла да стреля. След като инструкторът дал указания, сложил й наушниците и заредил пистолета, напуснал кабинката. Вместо да насочи оръжието към мишената, Весела Коларска го насочила към главата си и натиснала спусъка. Инструкторът не е могъл да реагира.


Весела Коларска е на 52 години. Тя е в екипа на кмета Златко Живков от първия му мандат от 1999 година. Кметът на Монтана сподели, че заместничката му е боледувала от дископатия и от август миналата година е била в болничен. "Правени са й 4 операции, според нея - неуспешни", обясни Златко Живков. Пред него, Весела Коларска споделяла, че не може да издържа на болките и ще сложи край на живота си.


Заместник-кметът има две деца - син Владимир и дъщеря Йоана. Съпругът й Тодор Владимиров се занимава с частен бизнес.


Вестта за самоубийството шокира цялата община. Още не е известно дали самоубилата се е оставила предсмъртно писмо.

Facebook logo
Бъдете с нас и във