Параграф22 Daily

§22 Новини

Зам.- министър Темелакиев: Правим всичко възможно, за да отговорим на справедливите искания на служителите

Извънредно заседание на Съвета за социално партньорство, председателствано от заместник- министъра на вътрешните работи Стоян Темелакиев, се проведе днес в сградата на министерството. Темата за обсъждане – политиката по доходите в МВР, бе инициирана с писмо на няколко от синдикалните организации в МВР. В заседанието участваха началникът на политическия кабинет на вътрешния министър Стоян Иванов и главният секретар на МВР гл. комисар Петър Тодоров.

Зам.-министър Темелакиев увери представителите на синдикалните организации, че ръководството на МВР прави всичко възможно, за да отговори на справедливите очаквания и искания на служителите за увеличение на доходите. На всеки етап от разработването на бюджета са разгледани постъпилите предложения.

По време на срещата бе изразено желание за постоянен и ефективен диалог. Заместник-министърът отново потвърди готовност за постоянна връзка и разговори по всички въпроси, които синдикалните организации поставят и увери, че всяко тяхно предложение, свързано с подобряването на работата в структурите ще се разглежда с изключително внимание, отново с цел постигане на по-добра ефективност.

Той коментира, че очакванията към провежданите в момента обсъждания с директорите на областните дирекции е именно в посока и на структурни предложения, съобразени с особеностите на всеки от регионите. Нямаме разнопосочни интереси, идеята и желанието е да вървим заедно в изпълнението на основната задача на министерството – защита на интереса на гражданите, допълни и началникът на политическия кабинет на министъра на вътрешните работи. Той изрази увереност, че именно с професионален диалог може да се намери необходимото равновесие за постигане на по-добра резултатност.

Facebook logo
Бъдете с нас и във