Параграф22 Daily

§22 Новини

Запалиха две коли на бивш директор на ОД-МВР Кюстендил

Двата лични автомобила на бившия директор на полицията в Кюстендил Георги Джоглев са били запалени тази сутрин. Сигнал за огнения ад е подаден в 4:05 часа, съобщиха от ОД на МВР. Колите, които са марка "Нисан", но различни модели, са били паркирани пред къщата на семейството на Джоглев. Огнеборците са потушили пламъците, като са успели да спасят намиращите се в съседство две къщи.

 

Палежът стана причина за пресконференция, която свика кметът на Кюстендил Петър Паунов. В нея участваха и потърпевшият Георги Джоглев, който в момента е общински съветник, председателят и заместник-председателят на ОбС в Кюстендил. Кметът на Кюстендил Петър Паунов посочи, че това не е единствено посегателство и допълни, че в последните месеци са подпалени автомобили на още двама служители на Областната дирекция на полицията в Кюстендил. От полицията в Кюстендил казаха, че от началото на годината досега няма сигнали за запалени автомобили, но има няколко случая на различни по вид посегателства върху леки автомобили.

Образувано е досъдебно производство, а първоначалните данни сочат на умишлен палеж.

Георги Джоглев бе директор на ОД на МВР-Кюстендил от 2009 до началото на 2014 г., когато бе пенсиониран. Два мандата вече е общински съветник от ГЕРБ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във