Параграф22 Daily

§22 Новини

Запалиха кола на полицай в Мездра - третият такъв палеж във Врачанско

Лекият автомобил „Опел Вектра“, който горя в нощта срещу понеделник, е ползван от полицейски служител, съобщава „Конкурент“. На документи собственик на возилото е друг човек, но често униформеният сядал зад волана на колата. Полицейският служител работи като инспектор в едно от селата на територията на община Мездра.

От областната дирекция на МВР във Враца все още липсва категорична информация вследствие на какво е причинен пожара, но според запознати със случая става дума за умишлен палеж.

Инцидентът е станал към 3.30 ч. в понеделник, когато в полицията получават сигнал, че пред жилищен блок на ул. „Александър Стамболийски“ в железничарския град гори автомобил. На място пристигнали незабавно екип огнеборци от местната пожарна, които потушили пламъците. По случая е образувано досъдебно производство.

От началото на годината във Врачанско са регистрирани 3 умишлени палежа на автомобили, ползвани от полицейски служители.

Първият „ударен“ беше служител на детска педагогическа стая при районното управление на МВР в Бяла Слатина. Лекият автомобил „Мерцедес“, ползван от 20-годишния му син бе опожарен в края на януари. Дни по-късно във Враца бе изпепелено возилото на катаджия. Личният му „Опел“ бе опожарен пред блока, в който живее униформеният.

В края на февруари пък младши полицейски инспектор от районното във Враца осъмна с изгоряла кола. Возилото му „Сеат“ бе запалено пред дома му посред нощ. За всеки един от сигналите от полицията бяха категорични, че няма връзка между работата на потърпевшите и палежа

Facebook logo
Бъдете с нас и във