Параграф22 Weekly

§22 Новини

Запалиха втора кола на Генка Шикерова

Колата на водещата на сутрешния блок на bTV Генка Шикерова е била запалена тази нощ. Това е втори палеж на неин автомобил. Колата е пламнала около полунощ пред дома на журналистката в кв."Гео Милев", а първият сигнал на телефон 112 е подаден четири минути след 12 ч., съобщи bTV.


Първи съседите от блока са видели огъня, обадили се на водещата и в пожарната. Пет минути по-късно огнеборците вече са гасяли колата, съседите също са се включили, но тя е изгоряла напълно.


Шефът на Столичната дирекция на МВР Ивайло Спиридонов коментира, че най-вероятно палежът е свързан с работата на Шикерова като журналист. По думите му, снощи е бил извършен оглед и са събрани веществени доказателства, а днес огледът ще продължи в по-широк периметър. Разследващите ще разговарят с мъжа, който е подал сигнала.


"Няма да коментирам доказателствата. За момента нямаме категорични доказателства, че става дума за умишлен палеж, защото колата е изгоряла напълно" , обясни още директорът на СДВР.


Генка Шикерова заподозря умишлен палеж.


"Това ни каза снощи експертът от пожарната - колата е била залята откъм купето. Този път беше много добре полята, изгоря напълно", разказа водещата тази сутрин.


Това е втори палеж на неин автомобил. Личната й кола бе подпалена миналия септември пред дома й. Извършителите още не са заловени, а мотивите им не са известни.

Facebook logo
Бъдете с нас и във