Параграф22 Daily

§22 Новини

Заплатите в МВР до края на годината са гарантирани

Трудовите възнаграждения на служителите на МВР за оставащите месеци до края на годината са гарантирани. Това каза министър Веселин Вучков на пресконференция в МВР. „Финансовият недоимък в МВР, който заварихме, ще се задълбочи може би към 31 декември. Ако не се направи промяна, той ще надхвърли 210 милиона лева”, поясни министърът. Вучков добави, че в последния ден на предишния парламент е била направена актуализация на бюджета, която се е състояла в това, че от бюджета на МВР са били взети 98 милиона лева за тази година и предоставени на Здравната каса.„Това става на фона на влезлия в сила нов Закон за МВР от 1 юли, което обяснява огромния финансов дефицит. Това беше абсолютно нелогично”, заяви още Вучков.

Той обясни, че във вторник започва процедура за актуализация на бюджета за 2014 г., включително и бюджета на МВР. „След актуализацията на бюджета за тази година ще гарантираме функционирането на МВР до 31 декември тази година”, увери той.

Дупката е над 200-210 милиона лева, а предвидената актуализация на бюджета е от 125 милиона лева. „Останалият недостиг ще го компенсираме с вътрешно преструктуриране на бюджета. Искаме да започнем следващата календарна година на чисто. Дали ще успеем – не съм съвсем сигурен”, завърши Вучков

Facebook logo
Бъдете с нас и във