Параграф22 Daily

§22 Новини

Започва работа Звеното за борба с корупцията по високите етажи на властта

Днес започва работа Звено за борба с корупцията по високите етажи на властта. Това съобщи пред Радио „Фокус“ Меглена Кунева, заместник министър-председател по координация на европейските политики и институционалните въпроси. Тя обясни, че споразумението, въз основа на което ще работи новата структура, е подписано от министъра на вътрешните работи, новия председател на ДАНС и главния прокурор.

„Това звено ще даде изключителна плътност на разследването с около 50 души, които ще работят по разследването на престъпленията и прокуратурата да може да даде едни много аргументирани обвинения и съдът вече да си свърши работата“, посочи Кунева.

Тя коментира, че ДАНС, МВР и Прокуратурата ще работят в много тясно сътрудничество. „Надявам се, че ще започнат да изчистват съмненията по сигналите за финансови интереси на държавата, които са нарушени, както и по различните сигнали, свързани с корупцията, надявам се че всичко това ще бъде проверено, ще се извърши разследване и когато то приключи, ще бъдат обявени резултати“, каза още Меглена Кунева. Според вицепрeмиера, реакцията на главния прокурор Сотир Цацаров по отношение на измененията в Гражданския процесуален кодекс е адекватна.

„Прокуратурата не иска да завземе повече власт, а да си върши работата“, категорична беше Меглена Кунева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във