Параграф22 Daily

§22 Новини

Започват работа съвместните българо-румънски полицейски екипи по българското Черноморие

Работна среща на тема „Охрана на обществения ред през Лято 2020” се проведе в ОДМВР – Варна. На нея присъстваха старши комисар Даниел Пашов, директор на структурата, заместник – директорът на дирекция „Обществен ред” при румънското министерство на вътрешните работи, главен полицейски комисар Иван Кристиан и главен полицейски комисар Дорел Керча – главен специалист в същата дирекция, както и Александру Йоргулеску – аташе по вътрешните работи към посолството на Румъния за България. В разговорите участие взеха и началниците на отдели „Охранителна полиция” във Варна, Бургас и Добрич.

В рамките на разговора бяха обсъдени въпроси, свързани с охраната на обществения ред в курортите по българското Черноморие в условията на извънредната епидемиологична обстановка. Акцент бе поставен върху общия стремеж към опазване живота и здравето на гражданите с оглед спазването на всички въведени противоепидемични мерки в страната, както и недопускане на противообществени прояви през туристическия сезон както от местни жители, така и от гости на Черноморието.

Бе отчетено постигнатото в годините добро полицейско взаимодействие между България и Румъния, което осигурява обществения ред и сигурност, гарантира спокойствието на домакините и на румънските летовници и не на последно място дава възможност за утвърждаване на добрите практики между двете страни.

През Лято 2020 по българското Черноморие, съвместно със своите колеги, ще патрулират общо 12 служители на румънската полиция.

Facebook logo
Бъдете с нас и във