Параграф22 Daily

§22 Новини

Заради джихада британските полицаи тръгват цивилни на работа

Във Великобритания полицейските служители са били помолени да ходят занапред само цивилни на работа за да не бъдат нападани, бити и дори убивани по пътя „в стил убийството Ли Ригби“, пише масовият вестник The Daily Mirror, едно от любоимите четива на работническата класа на Острова като се позовава на свои добре информирани източници в службите на реда. Освен това британските ченгета са били предупредени и да проявяват максимална предпазливост в социалните мрежи като Facebook, Twitter и Instagram.

На 22 май 2013 г. джихадистите Майкъл Адеболаджо и Майкъл Адебовале заклали 25-годишния военен Ли Ригби. При тяхното задържане те се опитали да наръгат с ножове и атакуващите ги полицаи, но били на часа ранени и заловени. Според признанията на престъпниците пред следователите, те убили английския военен, водени от религиозни съображения. По-късно било установено, че и двамата убийци са били свързани с екстремистски ислямистски групировки на Острова. Адеболаджо е осъден на доживотен затвор, а Адебовале — на най-малко 45 години зад решетките.

Как отбелязва вестникът,  прословутата британска специална служба MI5 е информирала местната полиция и за планове на ислямистите да убиват полицейски служители по улиците на Съединеното кралство. По някои данни, джихадистите следят за полицаите и онлайн, когато се подготвят за поредната си кървава  атака.“Повишеното равнище на заплаха означава, че полицаите трябва да проявяват максимална бдителност във всичко, което вършат“, отбелязали още от островитянската полиция.

Сега хиляди британски полицаи отиват значително по-рано на работа за да успеят да се преоблекат в участъците и в офисите, което силно ги разстройвало защото това допълнително работно време не им се заплащало.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във