Параграф22 Daily

§22 Новини

Заради кражба: Рецидивист влиза зад решетките за година и четири месеца

Рецидивист влиза в затвора за година и четири месеца заради кражба след споразумение между Софийска районна прокуратура и защитника на подсъдимия. Подсъдимият Р. С. се е признал за виновен за това, че на 06.03.2019 г. за времето от около 17,57 ч. до 18,01 ч. в гр. София, ул. „Хан Аспарух“, от конферентна зала, е отнел чужди движими вещи, а именно дамски портфейл, съдържащ златен пръстен и парична сума, на обща стойност в размер на 1150,00 лева, от владението и собственост на В. Т., без нейно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои.

Кражбата подсъдимият Р. С. е извършил при условията на опасен рецидив, след като е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от една година, изпълнението на което не е отложено по чл. 66 от НК и след като е бил осъждан два или повече пъти на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер.

С определение на Софийски районен съд на подсъдимия Р. С. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година и четири месеца, което ще бъде изтърпяно при първоначален строг режим.

Споразумението не подлежи на обжалване и има последиците на влязла в сила осъдителна присъда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във