Параграф22 Daily

§22 Новини

Заради поетата адска смес "китайски кокаин" Кристиан Николов не е видял колата на Милен Цветков

Дрогираният шофьор Кристиан Николов, който навръх Великден помля журналиста Милен Цветков при катастрофа на светофара до мол „Парадайз“, е бил под въздействието на високорисков наркотик, известен като китайски кокаин. Това са последните данни, с които разполагат от разследването. Четирите вида дрога всъщност са били смесени в дозата, която е погълнал 22-годишният наркоман. Затова младият баровец ще отговаря пред съда освен за причиняването на смъртта на Милен Цветков и за притежание на високорисков наркотик, става ясно от обвинението.

Експертиза по делото сочи, че коктейлът от кокаин, амфетамин, бромазепам и марихуана е погълнат няколко часа преди инцидента. Това е и причината Николов да е обвинен в умишленото убийство на Цветков, тъй като напълно съзнателно се е качил да кара луксозния си джип “Ауди Q7”, предоставен от майка му. Вещите лица са категорични, че Николов е бил напълно адекватен, когато е взел ключовете на водещото се на фирмата на майка му Десислава Пешева возило. Съзнавал е, че рискува живота и здравето на себе си и хората с него, както и на случайни хора. Въпреки това взема приятелката си Симона Цанкова и Георги Иванов, качва ги в джипа и започват да обикалят празните софийски улици на Великден.

Кристиан Николов е помлял спрелия на червен светофар автомобил на Милен Цветков просто защото действително не го е виждал. Той е бил в състояние близко до заспиването. Бромазепамът е на основата на лексотан, действа му приспивателно, от амфетамина пък му се смесват цветовете и не може да различи светофара дали свети зелено или червено. Отделно колата на Цветков е с черен цвят, който се слива с околността и е трудно различим за човек в такова неадекватно състояние, категорични са експертите.

Към момента Кристиан е в ареста.

Facebook logo
Бъдете с нас и във