Параграф22 Daily

§22 Новини

Заради природните явления се опънаха колони по граничните пунктове

Около 4 км е колоната от тежкотоварни автомобили на Граничен пункт Лесово. Пътят е разчистен, но преминаването през пункта се забавя от големия брой на камионите, които чакат да преминат българо-турската граница. 

Между 5 и 15 см е снежната покривка в различните части на областта. Всички пътища, както от републиканската, така и от общинската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Платното на автомагистрала „Тракия” периодично се обработва с химически разтвори срещу заледяване, съобщиха от областното пътно управление. Заради повреден водопровод 12 населени места са без вода, едно е без ток.

Десетки тежкотоварни камиони са блокирани преди граничния пункт „Кулата“, след като вчера Гърция въведе забрана за преминаване на автомобили над 3,5 тона. Повечето превозвачи са от чужбина и са пренощували в кабините на камионите. Дежурните екипи от „Гранична полиция“ съобщават, че и в двете посоки няма движение на никакви коли. Затворен за всички автомобили е и граничния пункт „Илинден - Ексохи“. Гръцките власти въведоха ограничението заради лошите метеорологични условия и тежката пътна обстановка в страната.

Facebook logo
Бъдете с нас и във