Параграф22 Daily

§22 Новини

Заради случая "Ченалова" проверяват всичко около синдика Панайот Велков

Министерството на правосъдието извършва пълна проверка на работата на синдика Панайот Велков, който работи със съдия Румяна Ченалова, съобщи днес правосъдният министър Христо Иванов. Правомощие да извърши проверката има инспекторатът към Министерството на правосъдието. Панайот Велков влезе в новините с мощното си нахлуване в офисите на телевизиите ТВ7 и Нюз7 с помощта на охранителната фирма "Делта груп". Фирмата се свързва от медиите с Делян Пеевски.

Вторият, много по-голям скандал с участието на Панайот Велков, бе разказан публично от френския посланик Ксавие дьо Кабан миналата седмица. Велков бе назначен за синдик на свързаните фирми "Белведере дистрибуция" и "Домейн Менада" от скандалния съдия в Софийския градски съд Румяна Ченалова.

Преди ден Ченалова излъга Висшия съдебен съвет, че по това дело работи за първи път с Панайот Велков. Оказва се, че тя работи с него и по делото за обявяване в несъстоятелност на "БДЖ Трансимпекс".

Общото между трите дела на синдика е фирмата "Делта гард". Съдия Ченалова е одобрила договор за охрана на "Белведере" и "Домейн Менада", който е предложен от синдика и ще се изпълнява от "Делта гард". В договора няма посочена цена. Френският посланик спомена сумата от 30 000 евро на месец.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във