Параграф22 Daily

§22 Новини

Засилени полицейски проверки за шофьори, употребили алкохол или упойващи вещества, започва по пътищата на Европа

Контролната операция, координирана от Европейската мрежа на службите на “Пътна полиция” в ЕС /TISPOL/, ще се проведе и у нас от днес до 14 декември. На територията на всички страни-членки на TISPOL от днес до 14 декември ще се проведе контролна акция за управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол и упойващи вещества. Организираната от Европейската мрежа на службите на “Пътна полиция” в ЕС полицейска операция започва от днес и у нас.

По време на проверките освен за употреба на алкохол, наркотични или упойващи вещества от водачите на МПС, ще се извършва и контрол за валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност” на автомобилистите.

Една от трите основни причини за възникване на тежки инциденти по пътищата на Европа с голям брой жертви са причинени от водачи управляващи МПС, след употреба на алкохол, наркотици или други упойващи вещества. Всички държави членки на организацията, изразяват безпокойство от нарастващия брой водачи, управляващи МПС след употреба на алкохол или под въздействието на упойващи вещества.


 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във