Параграф22 Daily

§22 Новини

Заснетият с подкуп полицай хващан за корупция и друг път

Полицай от СДВР бе заснет как получава 20 лева подкуп от спрян за проверка шофьор в столичен квартал. От МВР съобщиха, че започнало дисциплинарно производство. Видеото със заглавие „Родната полиция” бе публикувано в социалната мрежа Фейсбук, като за 3 часа бе видяно повече от 36 000 пъти и бе споделено повече от 1200 пъти, съобщи bTV. По неофициална информация на Нова телевизия полицаят е в системата на МВР от 18 години. Той и друг път бил хващан с подкупи. След поредния случай униформеният е подал искане за пенсиониране.

От пресцентъра на МВР съобщиха, че по разпореждане на директора на СДВР Младен Маринов е започнало дисциплинарно производство срещу служителя на столичната "Пътна полиция". В рамките на производството ще бъдат проверени всички факти и обстоятелства по случая. Ще бъде потърсено и съдействието на граждани, имащи отношение към случая.

В Закона за МВР, при наличието на данни за извършено дисциплинарно нарушение, е предвидено и най-тежко наказание „уволнение“, допълват от пресцентъра на вътрешното ведомство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във