Параграф22 Daily

§22 Новини

Затвор и глоба за шофиране след употреба на дрога

Мъж е осъден на затвор и глоба по внесен от Софийска районна прокуратура обвинителен акт за шофиране след употреба на наркотични вещества.

Обвиняемият Л. Т. управлявал лек автомобил марка „Ауди“ на кръстовището на ул. „П. Ю.Тодоров” и ул. „Орехова гора“, когато бил спрян за полицейска проверка. При провеждането й полицаите забелязали спринцовки с червена течност и нови игли в багажника на Л. Т. Те го подложили на полеви тест за наркотични вещества, който отчел положителни резултати. След това обвиняемият бил придружен до болница, където дал проба за изследване. Резултатите отчели, че Л. Т. е шофирал след употреба на амфетамин и метадон.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по НК. В хода на разследването са разпитани свидетели и са направени експертизи, доказващи виновността на обвиняемия.

Софийски районен съд призна Л. Т. за виновен по повдигнатото му обвинение като му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 6 месеца, което той следва да изтърпи ефективно при първоначален „общ“ режим, глоба в размер на 800 лева и лишаване от право да управлява МПС за срок от 1 година и 10 месеца. Обвиняемият ще изтърпи и наказание от още 3 месеца „лишаване от свобода“ от предходна осъдителна присъда спрямо него, тъй като в момента на извършване на деянието е бил в изпитателен срок.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Софийски градски съд.

Facebook logo
Бъдете с нас и във