Параграф22 Daily

§22 Новини

Затвор за измамник, причинил имотна вреда за 35 100 лева

По внесен в съда обвинителен акт на Софийска районна прокуратура е признат за виновен подсъдимият В. В., на 47 г., за измама, извършена в условията на опасен рецидив.

През месец февруари 2018 г. в София, с цел да набави за себе си имотна облага, подсъдимият В. В. възбудил заблуждение у Г. Я., че е собственик на недвижим имот - апартамент в столицата. Подсъдимият представил на Г. Я. договор за покупко-продажба на посочения имот, с който удостоверил, че жилището е собственост на майка му, която е починала, както и че В. В. бил единствен наследник. В действителност В. В. знаел, че майка му не е собственик на имота, тъй като правото на собственост върху апартамента било придобито от друг купувач. До 14 февруари 2018 г., в кантора на нотариус в София, В. В. поддържал заблуждението у Г. Я., че е собственик на горепосочения недвижим имот. Подсъдимият предоставил пред нотариуса всички изискуеми документи, след което бил издаден нотариален акт за покупко-продажба на имота. Посочената в нотариалния акт сума била заплатена от Г. Я. на подсъдимия по банков път. По този начин В. В. причинил на Г. Я. имотна вреда в размер на 35 100 лева.

Деянието В. В. извършил при условията на опасен рецидив, след като е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от една година, изпълнението на което не било отложено по чл. 66 от НК.

Софийски районен съд е постановил присъда, с която е признал за виновен подсъдимия В. В. по повдигнатото му от Софийска районна прокуратура обвинение, като му е наложил наказание „лишаване от свобода“ за срок от единадесет месеца, което ще бъде изтърпяно при първоначален строг режим.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Софийски градски съд.

Facebook logo
Бъдете с нас и във