Параграф22 Daily

§22 Новини

Затвор за счетоводителка, укрила 115 хил. лева данъци

Пловдивският окръжен съд осъди Анна Парпарова на три години и осем месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим, за това, че през периода от 1 август 2009 г. – 14 март 2011 г. в Пловдив, при условията на продължавано престъпление, в качеството си на счетоводител на „ВМПД БГ"ООД, е избегнала установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери - 114 260 лв.

Укритата сума е дължим данък ДДС, като е потвърдила неистина в подадени декларации, които се изискват по силата на закон пред ТД-НАП-Пловдив и е приспаднала неследващ се данъчен кредит.

Делото се разгледа по реда на съкратеното съдебно производство, при което подсъдимата признава фактите и обстоятелствата по обвинението и наложеното наказание се редуцира. Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд-Пловдив.

Парпарова беше докарана в съда директно от женския затвор в Сливен, където излежава друга присъда от три години за подобни данъчни измами. Счетоводителката нашумя с това, че срещу нея се водят около десетина дела, при които тя е мамела собствениците на фирми с огромни суми.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във