Параграф22 Daily

§22 Новини

Заведоха дело за клевета срещу кмета на Козлодуй Маринела Николова

Общинският съветник Юлиян Тошев заведе дело за клевета срещу кмета на Козлодуй Маринела Николова.Искът е в размер на 20 000 лева, като Тошев обяви още при подаването му, че ако и каквато й сума да му бъде присъдена, тя ще бъде дарена.

На едно от заседанието на общинският съвет имало гневно изказване на кметицата Маринела Николова лично срещу Юлиян Тошев. Това станало по време на дискусиите в точка „други“, когато била засегната отново темата за управителя на болницата в града. Според тъжбата, подадена до Районен съд - Козлодуй, Тошев е описал, че е бил наклеветен и обиден публично от следните думи:  „Тошев по-лицеприятен на гражданите няма да станете …… И в олтенията на обща сбирка с…… да си тръгвате в нетрезво състояние, шофирайки автомобила си. Съжалявам, че не дойдох да ви снимам“.

„Плод на тази агресия и лични нападки са, защото някой трябва да е виновен за неадекватното управление, което доведе до затъването на болницата през последните няколко години. Още на сесията през декември припомних хронологията за всички смени на управителите, които направиха в последната година и половина. Не е нормално да смениш четирима управители за такъв кратък срок и всички те да са предложени от администрацията и приети от управляващото мнозинство в ОбС. Не е редно, при положение, че година и половина нямаш адекватни решения и е видимо какво следва от тях, да продължаваш да настояваш, че си прав и да продължаваш да правиш същото – да сменяш управители. Мисля, че енергията ни трябва да бъде насочена към визия и действия за оцеляването и развитието на болницата, а не за това кой да е управител. Както и на сесията подчертах, за мен няма значение как се казва човекът, важното е да бъде оставен да работи без непрекъснато вмешателство от страна на Общината. Д-р Момчил Иванов може би стана неудобен за това, че даде отпор срещу намесата в работата му, а и от разговорите с него разбрах, че вече е видял доста от злоупотребите в болницата и може би е засегнал нечии частни интереси. За мен от там дойде тази агресия. За мен не е нормално на обществено място, по време на сесия на ОбС, да има подобни лични нападки“, коментира Юлиян Тошев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във